I Mölle träffar Niklas hamnkaptenen Jan och tillsammans lagar de en riktigt god skaldjursrätt med bland annat bläckfisk och kräftor.
Ingredienser
- 8 st havskräfta- färska
- 4 st bläckfisk- tuber
- 1 st zucchini
- 2 klyfta vitlök- (till marinaden)
- 50 gram (g) bladpersilja- (till marinaden)
- 2 st citron- (till marinaden)
- 1 deciliter (dl) olivolja- (till marinaden)
- salt- (till marinaden)
- 3 st äggula- (till majonäsen)
- 5 deciliter (dl) rypsolja- (till majonäsen)
- 1 matsked (msk) citronsaft- (till majonäsen)
- 0.5 matsked (msk) dijonsenap- (till majonäsen)
- salt- (till majonäsen)
- olivolja- (till majonäsen)
Anvisningar:
Klyv havskräftorna och rensa och skölj bläckfisken noga.
Skär zucchinin i centimetertjocka skivor.
Mortla ihop marinaden och marinera skaldjuren. Tänd grillen.
Lägg äggulorna och senapen i en skål, strö över lite salt. Vispa gulorna och droppa i oljan tills majonnäsen tjocknar. Smaka upp med salt och citronsaft.
Grilla skaldjuren och zucchinin i ca 5 min, när de är färdiga lägg upp på ett fat och servera med majonnäsen.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi