Niklas träffar krukmakerskan Lisa Vohlfart som lagar en het tomatsoppa.
Ingredienser
- 1 kilogram (kg) tomat- färska mixade eller krossade konserverade
- 8 deciliter (dl) vatten
- 2 st gul lök
- 2 st morot
- 2 matsked (msk) balsamicovinäger
- 1 matsked (msk) oregano- torkad
- 1 matsked (msk) timjam- torkad
- 3 st lagerblad
- 2 matsked (msk) tomatpuré
- 1 matsked (msk) socker
- 1 matsked (msk) kanel
- 0.5 tesked (tsk) chilipulver
- 2 st grönsaksbuljongtärning
- olivolja
- 2 st cocktailtomat- halvor, till servering
- 1 st gurka- skalad och tärnad, till servering
- salt
- peppar
Anvisningar:
Hacka gullöken och skiva morötterna. Fräs grönsakerna i oljan.
Häll i alla kryddorna utom chilipulvret, vinägern och sockret. Låt fräsa på svag värme i ca 10 min. Slå på tomaterna, vattnet och buljongtärningarna. Låt koka ca 30 min. Smaka av med salt, peppar och chilipulver.
Servera med en klick creme fraiche, tomathalvorna och gurktärningarna.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi