Hoppa till huvudinnehåll

Niklas grillbräda tortillas

Niklas tar oss med på en resa genom sin barndoms matlandskap, Kullaberg i Skåne. Mölle sågs under början av 1900 talet som syndens näste. Män och kvinnor badade då sida vid sida i badet vid Ransvik. Här lagar Niklas tortilla efter sin mammas recept.

Anvisningar: 

Niklas tar oss med på en resa genom sin barndoms matlandskap, Kullaberg i Skåne. Mölle sågs under början av 1900 talet som syndens näste. Män och kvinnor badade då sida vid sida i badet vid Ransvik. Här lagar Niklas tortilla efter sin mammas recept.



Gör så här:

Skär upp köttet i portionsbitar (ca 1-2 cm tjocka) och låt det ligga i rumstemperatur 30 min innan grillning.

Skala gurkan och skär upp den i mindre bitar. Strimla salladen, sellerin och löken. Blanda yogurten med saften av en lime, smaka av med salt och peppar.
Dela paprikorna och resterande lime på hälften.

Lägg köttet på grillen och grilla på högvärme, vänd efter ca 3-5min. När köttet är vänt, lägg på paprikorna och limen. Låt grilla tills de har fått färg och blivit mjuka.

När köttet är klart låt det vila något genom att låta det ligga vid grillens ytterkant, där temperaturen är något lägre.

Skär upp köttet i strimmlor och lägg upp allt i rader på skärbrädan.
Värm bröden snabbt över grillen och servera. Garnera med hackad persilja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi