Hoppa till huvudinnehåll

Lammstek med couscous och harissa

Härligt grillat lamm med het couscous. Om man vill ha ännu kryddstarkare kan man dutta på resten av harissan över couscousen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Tänd grillen och skapa en grop i mitten av kolen.

Salta och grilla lammbitarna på medelvärme.
Blanda vatten, olivolja, 1 tsk harissa och en nypa salt i ett eldfast krus. Häll i couscousen, mandlarna, russinen och rör om.
När det är dags att vända på köttet (efter ca 5-7 min) lyft upp grillgallret och sätt kruset i mitten av kolen, där gropen är. Couscousen tar 7-10 min att bli färdig.
Vänd köttet och sätt tillbaka gallret. När köttbitarna har fått färg på alla sidor, flytta in dem mot mitten så att köttsaften droppar ned i kruset. Halvera citronerna och lägg dem på grillen.

När kött och couscous är färdigt, blanda runt couscousen och vänd ned rikligt med hackad bladpersilja och ringla över lite olivolja. Lägg upp den på ett fat, placera ut lammbitarna på couscousen och garnera med citronerna. Om man vill ha lite kryddstarkare kan man dutta på resten av harissan över couscousen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi