Hoppa till huvudinnehåll

Fiskceviche med majs (gös)

Ceviche med gös och majs.
Ceviche med gös och majs. Ceviche med gös och majs. Bild: YLE / Min morgon gös,Ceviche,thure lindeberg,Min morgon (Tv-program),majs,Peru

I Min Morgon njöts det av underbar majs i direktsändning tillsammans med majsodlaren Thure Lindeberg och Kenneth Nars. De lagade en peruansk ceviche och här är receptet.

Ingredienser

Anvisningar: 


1. Skär fisken i långa bitar och tärna bitarna.

2. Lägg fisken i en skål och häll över ca 2 tsk salt, peppar och limejuice.

3. Ställ kallt och låt marineras i ca 2 timmar, tills fisken blivit nästan helt vit.

4. Tärna avokadon och tomaterna och skiva rödlöken och vitlöken tunt, blanda försiktigt med fisken och majsen.

5. Hacka chilin och smaksätt försiktigt, häll över olivoljan och kontrollera till sist mängden salt och peppar.

6. Garnera med limeklyftor och färsk koriander.

7. Ställ kallt tills servering. Servera med varma nachos eller kokt majs. Servera ur glas eller på salladsblad.

Du som blev sugen på majs hittar mer information på www.maissia.fi.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi