Hoppa till huvudinnehåll

Coleslaw à la Kenneth Nars

Kål är underbart säger Min Morgons egen matexpert Kenneth Nars. Det finns massor av olika sorter och den är härligt fräsch och krispig när den är färsk. 31 augusti visade han två recept på kål i Min Morgon: Coleslaw och Stekt kål med bacon.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Strimla kålen, morötterna och paprikan fint.
2. Lägg i en bunke, lägg i salt och socker och rör om. Om man vill ha en slaskigare konsistens kan man stöta blandningen med en träkavel eller glasflaska.
3. Ställ kallt några timmar, häll sedan ur vätskan.
4. Blanda i övriga ingredienser, salta ytterligare vid behov och ställ kallt igen.
5. Coleslawn håller 3-4 dagar, häll vätskan ur bunken om du föredrar en
torrare sallad.

Tilläggsinfo: 

Ingredienser:

1 litet vitkålshuvud, ca 1 kg
2 morötter
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
½ dl kallpressad rypsolja eller lätt olivolja
3 msk äppelvinäger
1 tsk salt
2 msk socker
½ tsk svartpeppar

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi