Hoppa till huvudinnehåll

Tepannacotta

Ett gott te med litet sötma och gelatin blir en utsökt liten rätt när gudmor tittar in.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Lägg tepåsarna i en kopp och häll på några matskedar hett vatten så att de täcks. Låt dem ligga i blöt i 5 minuter och krama till slut ur påsarna.

Värm upp mjölken, grädden och teet i en kastrull. Söta blandningen med socker och honung och låt blandningen sjuda.

Krama vattnet ur gelatinbladen när de blivit geléaktiga, tillsätt dem till den heta mjölkblandningen och rör om.

Häll upp blandningen i tekoppar och låt stelna i kylen i två timmar.

Serveringsförslag:
Ställ de pannacottafyllda tekopparna på varsitt tefat och servera med t ex ett grötkex på varje kopp.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi