Hoppa till huvudinnehåll

Amerikanska pannkakor på couscous med kaffesirap

Låt gårdagens couscous blandas med en mogen frukt och syrlig yoghurt, stek den i panna och häll sötad och seg kaffesirap över. Ger ett idel leende till den mest morgontrötta.

Ingredienser

  • 4 deciliter (dl) couscous- kall, kokt, saltad
  • 3 deciliter (dl) blåbärsyoghurt
  • 0.5 st banan
  • 1 st ägg
  • 1 tesked (tsk) bakpulver
  • 1 matsked (msk) smör- för stekning
  • 2 deciliter (dl) kaffe- starkt (till kaffesirapen)
  • 2 deciliter (dl) farinsocker- (till kaffesirapen)
  • kryddor- t.ex en kanelstång, stjärnanis eller kardemummastjärnor (till kaffesirapen)
Anvisningar: 

Pannkakor på couscous

Mixa alla ingredienserna till en smet med stavmixer i en skål. Värm en stekpanna på medelhög värme och smält en matsked smör för stekningen. Klicka ut pannkakssmeten i små högar med en matsked, och gör försiktigt högarna runda med hjälp av en stekspade. Stek pannkakorna 3 minuter på vardera sidan, tills de fått vacker färg!

Kaffesirap

Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp blandningen på svag värme och låt den puttra i ca 20 minuter utan lock tills en dryg deciliter återstår. Låt sirapen svalna och häll den på flaska genom en sil.

Serveringsförslag
Bygg ett torn av pannkakorna och häll rikligt med kaffesirap över. Servera med färsk mynta.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi