Hoppa till huvudinnehåll

Hummus och Quesadilla

Curry är en kryddblandning som fungerar med det mesta. Här ett recept dä curryns kännspaka smak och doft får smaksätta hummus av kikärter som serveras med tortillabröd.

Ingredienser

Anvisningar: 
Hummus

Sätt kikärterna i en hög behållare. Tillsätt 4 matskedar olivolja, anjovisen, vitlökspulvret och citronsaften. Mixa ihop allt med en stavmixer.

Sätt 1/2 tesked curry i en matsked och häll på 1/2 msk olivolja. Värm upp skeden på spisen tills oljan kokar. På det här sättet kommer curryns alla smaker fram. Tillsätt curryoljan i hummusen och rör om!

Quesadilla

Fukta snabbt de torra tortillorna med kallt vatten under kranen. Värm sen upp dem 1/2 minut i mikron på full effekt, så de blir mjuka.

Strö osten över en tortilla och lägg på jalapenoskivorna. Lägg den
andra tortillan ovanpå och värm upp quesadillan i en torr stekpanna på medelhög värme. Vänd så att quesadillan får vacker färg på båda sidorna och så att osten smälter jämnt. Klipp upp quesadillan i passliga snittar.

Serveringsförslag:
Servera quesadillan och hummusen på en torkad tortilla som tallrik. Forma queneller (äggformer) av hummusen med hjälp av två matskedar. Garnera portionen med färsk koriander.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi