Hoppa till huvudinnehåll

Saltade rönnbär

Kocken Johan Borgar besökte Min Morgon och gav tips om vad man kan göra för läckerheter av höstens skörd. Rönnbär brukar han salta in och använda som tilltugg. Eva Kela och Thomas Lundin som var programledare den morgonen blev överförtjusta!

Ingredienser

Anvisningar: 

Rönnbären är alltså inte frågan om underverk:
Kocken Johan Borgar besökte Min Morgon och gav tips om vad man kan göra för läckerheter av höstens skörd. Rönnbär brukar han salta in och använda som tilltugg. Eva Kela och Thomas Lundin som var programledare den morgonen blev överförtjusta!

Gör så här:

Blanda rönnbären med grovt havssalt så att de nästan täcks in och låt dem ligga i rumstemperatur i en öppen, vid ugnsform ett par dagar. De ska ligga i ett tunt lager. Saltet lösgör vätska ur rönnbären. Efter ett par dagar lyfter du in dem i kylskåp.
Ät till vilträtter, makaronilåda eller vad som helt som kan behöva ett saltsyrligt tilltugg.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi