Hoppa till huvudinnehåll

Smulpaj med krusbär och cashewnötter

Smulpaj med krusbär
Smulpaj med krusbär Bild: Svenska Yle/Strömsö camilla forsén-ström

Krusbär hör till sommarens goda. Här ett pajrecept av Malin Båtmästars.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 200 grader C. Blanda krusbär, socker och citronskal och fördela blandningen, i små, smorda, ugnsfasta portionsformar eller i en smord pajform.

Smuldegen gör du genom att köra ihop mjöl och smör i en matberedare eller genom att smula degen för hand. Tillsätt sockret och arbeta ihop ingredienserna till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären. Grädda mitt i ugnen i 25 - 30 minuter eller tills smuldegen fått en fin gyllenbrun färg. Servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi