Hoppa till huvudinnehåll

Snabbmatskalaset - maränghamburgare och minipizzor

Här är två recept på snabba rätter för ett barnkalas eller en kväll då magen trånar efter något små och gott att kalasa på, maränghamburgare och minipizzor av nachochips.

Ingredienser

Anvisningar: 
Maränghamburgare

Börja med att gnida en stor skål med lite citron för att få bort eventuella fettrester. Det är viktigt för att äggvitorna skall stelna då man vispar. Vispa upp två äggvitor medan du tillsätter 2 deciliter socker, men tillsätt bara en matsked i minuten. Då marängmassan bildar spetsiga toppar är den färdig.

Sätt marängsmeten i en plastpåse och klipp av en liten bit av hörnet. Spritsa ut marängmassan på ett oljat bakplåtspapper så att de formar små hamburgarbröd. Gör ett jämnt antal hamburgarbottnar och lock. Grädda dem i ungefär en timme i 100º C .

Bygg maränghamburgare av en marängbotten, en skiva banan, lite lingonsylt, en klick vispgrädde, ett maränglock och lite kanel på toppen.

Minipizzor

Blanda en tomatsås av tomatpurén, olivoljan, salt, socker, svartpeppar och vitlökspulver i en skål.

Skär upp minisalamin i tunna skivor och lägg ut nachochipsen på en
plåt täckt av bakplåtspapper. Bred ut lite tomatsås på varje chips, lägg två skivor salami på varje chips och strö tillsist en liten nypa riven ost över varje chips. Grädda pizzorna i 175º C i fem minuter.

Lägg upp minipizzorna och maränghamburgarna vackert och servera dem genast!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi