Hoppa till huvudinnehåll

Vittvinsslushie

Du som tröttnat på traditionell julglögg och önskar ett fräscht alternativ gör rätt i att testa denna enkla rätt, en slushie av vitt vin och glöggkryddor.

Ingredienser

Anvisningar: 


Värm upp 4 dl vin i en kastrull utan att låta det koka och söta det med socker och honung. Tillsätt en nypa salt för att få bort eventuell surhet i smaken.

Fyll en tesil med glöggkryddor och sänk ner den i det varma vinet, fortsätt värma vinet några minuter så det hinner dra åt sig smaken av glöggkryddorna.

Häll upp blandningen i en låg form och låt den svalna till rumstemperatur. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen.

Ta ut formen varje halvtimma och rör om i blandningen så att iskristallerna krossas och slushien får en jämnt frusen konsistens.

Efter 2 timmar är slushien färdig att serveras från vida champagneglas eller stora vinglas.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi