Hoppa till huvudinnehåll

Grillad lammstek med honungs-örtglaze

Michael Björklunds lamm med glace
Michael Björklunds lamm med glace Bild: YLE/Strömsö åländsfår

Michael Björklunds mörkokta och grillade lamm med glaze, en höjdare i sommarvärmen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bena ur stekarna, bind ihop dem till rullar och koka dem med löken och kryddorna tills den nästan faller av benen (faller i bitar). Hacka timjan, rosmarin och blanda i honungen. Rör om och pressa i en kokt vitlök. Smaka av med salt och peppar. Grilla lammrullarna och häll på glacen på köttet när köttet börjar bli varmt. När köttet är vackert brunt, lyfter du det från grillen, avlägsnar banden runt köttet och skär upp det i lämpligt tjocka bitar. Dekorera med glace, grovsalt och peppar.

Tilläggsinfo: 

Ni kan läsa mer om får i Finland här

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi