Hoppa till huvudinnehåll

Bacongratinerade ostron med krutonger

Bacongratinerat ostron med krutonger
Bacongratinerat ostron med krutonger Bacongratinerat ostron med krutonger Bild: YLE/Strömsö gratinera

Michael Björklunds gratinerade japanska jätteostron från Vadehavet med bacon och krutonger.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka löken och bryn den glansig. Stek bacon knaprig. Hacka persilja. Låt lök och bacon svalna, blanda sedan med smöret. Blanda i persiljan, smaka av med salt och peppar.
Sätt ostronen i skålar och in ugnen i 250ºC 5 minuter. Klicka över baconsmöret i skålarna och baka ostronen ytterligare 5 minuter i 250ºC.

Krutongerna: Tärna brödet, skär bort kanterna. Bred ut på plåt, klicka på smöret och strö över salt och peppar. Stek 10 minuter i ugn i 170ºC.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet