Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakade ostron med smörsås

Ugnsbakade ostron med smörsås
Ugnsbakade ostron med smörsås Ugnsbakade ostron med smörsås Bild: YLE/Strömsö smörsås

Michael Björklunds ugnsbakade japanska jätteostron från Vadehavet med smörsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Smörsås: Skala och skär löken och vitlöken fint. Koka lök, vinäger, vitlök och vatten i en kastrull tills hälften av vätskan återstår. BSänk värmen och vispa i tre äggulor under kraftig omrörning. Smält smöret i en annan kastrull.
Ta bort blandningen från värmen, häll i det smälta smöret litet i taget under kraftig vispning. Mixa efter det hastigt såsen slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Ostron: Ställ ugnen på 250 grader. Öppna ostronen och granska att de är friska och doftar av hav. Lägg tre ostron per ugnsfast portionsskål och gratinera i fem minuter. Vid servering skeda över 1-2 matskedar sås på ostronen och servera med ett gott bröd.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi