Hoppa till huvudinnehåll

Picknickmacka med luffarbiff och sparris

Biffmacka a la Luqaz Ottosson
Biffmacka a la Luqaz Ottosson Biffmacka a la Luqaz Ottosson Bild: YLE/Strömsö skuldra

Luffarbiff (eng. flat iron steak) är en del av skuldran, lika mör som filé men har mycket mer smak. Utmärkt för att grilla snabbt och skiva upp på en macka.

Ingredienser

Anvisningar: 

Salta, peppra och grilla luffarsteken. Grilla på hög värme till medium, pensla på litet olivolja i slutskedet av grillningen. Grilla den gröna sparrisen så att den får mörka ränder, salta och peppra samt pensla olivolja på dem vid grillningen.

Riv romansallad, skiva gul sommarlök och körsbärstomater som grund till fyllningen i brödena. Skiva den grillade sparrisen och luffarbiffen och blanda ner allt i salladen.

Blanda creme fraiche med lite senap och rör blandningen med resten av fyllningen till bröden. Skär upp eller skiva brödet och grilla lätt och fyll sedan brödena med biff-salladsblandningen.

Avnjut!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi