Hoppa till huvudinnehåll

Rabarberpaj med mandel och vit chocklad

Luqaz Ottossons raberpaj i glasburk
Luqaz Ottossons raberpaj i glasburk Luqaz Ottossons raberpaj i glasburk Bild: YLE/Strömsö vit choklad

Luqaz Ottossons läckra avslutning på middagen, serverad i gammal, hederlig glasburk.

Ingredienser

Anvisningar: 

Låt smöret mjukna i rumsvärme och ställ ugnen på 160°C. Skala rabarbern och skiva den grovt. Strö över två matskedar socker

Lägg vitchokladen i en ugnssäker forn och bränn den i 160°C i ca 15 minuter i ugnen tills den blir brunaktig. Rör om i chokladen med en sked när du tagit ut den ut ugnen så att den liknar smuldeg.

Höj ugnsvärmen till 225°C. Blanda ihop det mjuka smöret, sockret, havregrynen och den krossade mandeln till en smuldeg.

Lägg sedan rabarberbitar i skålar och smuldegen ovanpå, och grädda i 10 minuter i ugnen. Garnera med vaniljsås, bränd vit choklad och små kvistar citrontimjan. Servera pajen med en sval vaniljsås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi