Hoppa till huvudinnehåll

Fyllda harrullader med bacon och lök

Michael Björklunds hare med emmerotto
Michael Björklunds hare med emmerotto Michael Björklunds hare med emmerotto Bild: YLE/Strömsö emmer

Fylld hare på ett enkelt sätt med känsla av slottspark och viltvård. Serveras med emmerotto.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bena ur harlår och –ryggen, skär köttet till tunna skivor.

Fyllning:
Knaperstek bacon. Blanda i löken, och låt den svettas. Salta och peppra efter behag. Riv de kokta potatisarna och blanda i dem. Timjanblad och –blommor strös över enligt behag.

Salta och peppra på ett aluminiumfolieark. Lägg skivor av haren på aluminiumfolien, salta och peppra, samt lägg på fyllning. Rulla ihop till en smällkaramell.
Baka ”smällkaramellerna” i ugnen på 100°C till en innertempertaur av 70°C (använd gärna stektermometer). Ta ut bitarna ur ugnen, ta bort folien, bryn rullarna lätt och skär upp.

Servera med emmerotto.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi