Hoppa till huvudinnehåll

Ålandspannkaka à la Kvarnbo Gästhem

I Min Morgon berättar sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan hur vi skall kombinera mat och vin på rätt sätt för att uppnå harmoni och balans i smakupplevelsen. Här är tips på vad du kan servera till ett sött efterrättsvin. Sök också upp Svinskonkräm med starkvin. (som finns på pannkakan på bilden)

Ingredienser

Anvisningar: 

I Min Morgon berättar sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan hur vi skall kombinera mat och vin på rätt sätt för att uppnå harmoni och balans i smakupplevelsen. Här är tips på vad du kan servera till ett sött efterrättsvin. Sök också upp Svinskonkräm med starkvin. (som finns på pannkakan på bilden)

Gör så här:

1. Gör mannagrynsgröt av 1 liter mjölk och manngrynen.
2. Vispa ihop ägg och socker och häll på den kalla mjölken.
3. Vispa ner mjölet, saltet, gröten och kardemumman.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd ugnsplåt med höga kanter.
5. Häll det smälta smöret över ytan och sprid ut det med vispen.
6. Grädda i 225 graders värme ca 40 minuter.
7. Pannkakan äts oftas kall med sviskonkräm och vispgrädde.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi