Hoppa till huvudinnehåll

Förrätt av rörhinna (Enteromórpha intestinális)

Stekt rörhinna på bröd.
Stekt rörhinna på bröd. Stekt rörhinna på bröd. Bild: YLE/Strömsö grebbestad

En enkel förrätt du kan laga ute i skärgården.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skölj och rensa rörhinnan och dela upp den i fyra tussar. Stek de fyra tussarna med rörhinna i 2-3 minuter på medelstark värme. Vänd på dem då och då så de bir jämnt stekta.
Lägg upp dem på brödet som eventuellt rostats lite först. Droppa på lite lime- eller citronsaft

En annan grönalg som går utmärkt att använda till denna rätt är havsallat (ulva lactuca)
Rörhinnor och havssallat är ettåriga så det går bra att använda hela plantan vid matlagning.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi