Hoppa till huvudinnehåll

Snack av rörhinna (Enteromórpha intestinális)

Snack av stekt rörhinna
Snack av stekt rörhinna Snack av stekt rörhinna Bild: YLE/Strömsö grebbestad

Ett enkelt och gott snack du kan göra av tång.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ett enkelt och gott snack kan man åstadkomma genom att man steker rörhinna på medelstark värme ngn minut. Låt sedan rinna av på lite hushållspapper. De fina rören blåses upp, och har man lyckats ordentligt med sin stekning blir de till krispiga rör som är mycket goda. En doft salt och/eller finmalen vitpeppar gör dem ännu godare. Stek i mycket (tre - fyra exemplar) små portioner, annars blir de bara kokta av vätskan som finns i rörhinnan. Man skall endast använda smör för att de skall bli krispiga. Använder man ngn matolja uteblir den fina krispigheten. När man steker rörhinna kan det skvätta en del varmt matfett så se upp vid stekningen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi