Hoppa till huvudinnehåll

Soppa på knöltång med rödlök och grädde

Soppa på knöltång.
Soppa på knöltång. Soppa på knöltång. Bild: YLE/Strömsö knöltång

En spännande soppa för när du tar i land på en öde ö.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala rödlöken och skär den fint. Skär knöltången i 2-3 centimeter stora bitar. Stek knöltång och lök i smör på medelstark värme i ca 4-5 minuter.
Tillsätt vatten och vitt vin och låt koka till knöltången är mjuk. Det brukar ta ca 10 minuter. Häll i grädden, låt koka upp och sjud någon minut.
Smaka av med algsalt och servera med ett gott bröd.

Knöltången är flerårig och tillväxer i spetsen så använd de yttersta delarna där ca 10 - 15 cm är årets tillväxt. Det går ganska lätt att se var årets tillväxt startar och vad som är förra årets.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi