Hoppa till huvudinnehåll

Aioli med nässlor

Aioli med nässlor
Aioli med nässlor Aioli med nässlor Bild: YLE/Strömsö aioli

Klassisk vitlökssås för grillat kött, fisk och vegetariskt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala och hacka vitlöken grovt, salta och krossa vitlöken tillsammans med saltet (med flatsidan på kniven) tills det blir puré. Lägg purén i en skål. Tillsätt 2 äggulor och senap i skålen och vispa lätt. Häll i oljan lite i taget och vispa hela tiden, så att såsen bildar en majonnäs.

Koka upp vatten, lägg i nässelbladen i 10 sekunder så att de får ett uppkok, och ta genast upp dem igen med en hålslev. Skölj nässlorna i kallt vatten, krama ur allt vatten, hacka dem fint och blanda i dem aiolin. Blanda samtidigt i vinäger. Rör om!

Servera med grillat kött eller fisk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi