Hoppa till huvudinnehåll

Nöt innerfilé med bacon och kråkbärsgelé

Grillad nöt med bacon och pepparost
Grillad nöt med bacon och pepparost Grillad nöt med bacon och pepparost Bild: YLE/Strömsö kråkbär

Att linda in nötfilén i bacon håller köttet saftigt och ger god sälta.

Ingredienser

Anvisningar: 

Nöt inrefilé med bacon och kråkbärsgelé: Dela filén i riktning med fibrerna och skär sen tvärsöver, så du får lämpliga portionsbitar. Salta och peppra köttet. Snurra två baconskivor runt varje filébit
Lägg alla baconsnurrade filébitar på rad och stick in två järngrillspett genom dem. Grilla på hög värme och pensla med kråkbärsgelé på båda sidorna medan du grillar spettet! Vänd spetten några gånger och upprepa penslandet tills ytan har en läcker glaserad yta och köttet är knappt rosastekt, dvs medium.

Servera med nässelaioli och en grön sallad.

Skär upp och preparera köttet i god tid innan middagen. Filéerna vinner på att vila upp till tre timmar innan du grillar.

Michael Björklund och Lars Forsman poserar framför cateringbussen.
Michael Björklund och Lars Forsman poserar framför cateringbussen. Michael Björklund och Lars Forsman poserar framför cateringbussen. Bild: YLE/Strömsö grilla
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi