Hoppa till huvudinnehåll

Crostini med marinerad fårost

Sommelier Ella Grüssner Cromwell-Morgan berättade i Min Morgon vad du skall bjuda till riktigt syrliga, sträva drycker, som en riktigt torr champagne. Ella tipsar om att salt, fett och syra i maten rundar av det mesta som kan kännas utstickande och strävt i mat och dryck.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

1. Skär en surdegsbaguette i tunna skivor och pensla dem med olivolja.
2. Rosta i ugn tills de blir knapriga och gyllenbruna.
3. Strö på lite flingsalt.
4. Marinera fårost eller annan favoritost i en burk med olivolja, färsk rosmarin, färsk chili, limeskal och rosépeppar (perfekt gåbortpresent!).
5. Lägg osten på crostinin och njut av en vacker och smakrik aperitif vars sälta rundar av både syror och kärvhet i vin.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi