Hoppa till huvudinnehåll

Clementingranité med olivolja och rosépeppar

Clementingranité med olivolja och rosépeppar
Clementingranité med rosepeppar och olivolja Clementingranité med olivolja och rosépeppar Bild: YLE/Strömsö granité

Efter en julmiddag kan man känna sej proppmätt och kanske inte så sugen på dessert. En lätt granite som avslutning på middagen finns det däremot alltid plats för och vid jultid finns det inget bättre än citrusfrukter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pressa clementiner (söta eventuellt litet om de inte är julmogna). Frys saften i en plastförpackning. Sikta rosepepparskalen genom att rulla rosepepperkorn i en sil.

Skrapa graniten med gaffel och servera i fina svängare eller glas. Ringla en matsked olivolja (av typ dauro/abucassa/marques de valdueza) över varje glas och toppa med rosepepparskal och lite havsalt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi