Hoppa till huvudinnehåll

Hemgjord kexchoklad med godisfluff

Hemgjord kexchoklad med godisfluff
Hemgjord kexchoklad med godisfluff Bild: Svenska Yle / Min morgon chokokex

Karin Erlandsson är en erfaren bakverksbloggare och har också gett ut den söta lilla kokboken "Sött & nött" full med klassiska bakverk med en twist. I en femdelad serie i Min Morgon bjuder hon på sina favoriter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Karin Erlandsson är en erfaren bakverksbloggare och har också gett ut den söta lilla kokboken "Sött & nött" full med klassiska bakverk med en twist.

I en femdelad serie i Min Morgon bjuder hon på sina favoriter.

Fluff görs genom att man smälter gelégodis i grädde, ställer blandningen i kylskåpet tills den svalnat och sedan vispar den till mjukt fluff. Metoden fungerar på så gott som all mjukare gelégodis, här har jag använt Kick, geléhallon och marshmallows.

Respektive fluff räcker till tio kexchoklad.

Gör så här:

Klipp itu rånen på tvären.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad och pensla rånen på båda sidorna med chokladen.
Låt chokladkexen torka så luftigt som möjligt, till exempel ovanpå små glas. Torkningen tar ett par timmar, har man bråttom kan man ställa kexen i kylskåpet.

Gör fluffet genom att smälta godiset i grädden under sjudning. Rör om hela tiden, det går ganska snabbt. Häll blandningen i en skål och ställ i kylen. När fluffet svalnat helt vispar du det mjukt.

Bred fyllningen över kexen och sätt ett annat kex ovanpå.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi