Hoppa till huvudinnehåll

Bibimbap - koreansk risrätt med stekta grönsaker och kött

Bibimap - koreansk risrätt med stekta grönsaker och nötkött
Bibimap - koreansk risrätt med stekta grönsaker och nötkött Bibimap - koreansk risrätt med stekta grönsaker och nötkött Bild: Cityportal/Kenneth Nars zucchini

Kenneth Nars bjöd på koreanska läckerheter i Min Morgon 7.12.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bibimbap

500 g rundkornigt ris
400 g ytterfilé
100 g färska böngroddar
300 g zucchini
2 gula lökar
4 morötter
10 shiitakesvampar
5 vårlökar
4 ägg
1 dl matolja
3 msk sesamfrön, rostade

Bibimbapsås:

1 dl japansk sojasås
1 msk strösocker
1/2 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 msk Gochujan-chilipasta

Börja med att blanda alla såsens ingredienser i en liten skål.

Koka riset i saltat vatten. Strimla köttet. Koka böngroddarna 30 sekunder och skölj under kallt vatten. Skala och strimla morötterna och koka dem en minut. Skala löken, strimla den och fräs den i en matsked olja. Strimla zucchinin och svampen och stek dem separat för sig i några matskedar olja i en minut.

Stek köttet i het panna i lite olja i en knapp minut så att köttet hålls rosa inuti.

Lägg upp fyra portioner av Bibimbapen: fyll en liten skål med ris och stjälp den i en stor portionsskål. Lägg upp alla ingredienser på riset i skilda högar, med köttet i mitten. Lägg en rå äggula eller ett stekt ägg på köttet och toppa med finhackad vårlök och sesamfrön.

Servera med bibimbapsåsen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi