Hoppa till huvudinnehåll

Potatispizza med ansjovis och lök

Potatispizza fungerar utmärkt som nattmat
Potatispizza fungerar utmärkt som nattmat Potatispizza fungerar utmärkt som nattmat Bild: YLE/Strömsö vickning

Klassikern Janssons frestelse får influera den här goda nattmaten där ansjovisen ger sälta och mustig smak åt de knapriga pizzorna.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pizzadeg

Kör vetemjöl, mjölk, jäst och salt i köksassistent till en smidig deg. Låt vila och kavla sen ut till små pizzabottnar.

Fyllning

Skölj och skiva purjolöken tunt. Svetta i lite smör tills den blir mjuk, men utan att den tar färg.

Skiva potatisen tunt och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl och lägg på papper.

Stryk pizzabotten med creme fraiche och förgrädda. Lägg potatis som ett täcke över. Salta och peppra. Fördela purjolök, ansjovis och rå lök över. Baka på varm sten i ugn och avsluta med plockad dill över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi