Hoppa till huvudinnehåll

Stekt lammlever med bacon

Lammlever med ris
Lammlever med ris Lammlever med ris Bild: YLE / Leo Gammals steka

Husmanskost när den är som bäst och god vintermat i största allmänhet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala löken, strimla bacon och bryn allt i stekpanna tillsammans någon minut i lite rypsolja.

Skär levern i tunna skivor eller i bitar. Lägg till levern i stekpannan och stek alltsammans någon minut.

Strö vetemjöl över levern, rör om och häll i vatten, buljong och portvin. Krydda med svartpeppar. Låt koka någon minut så att såsen reduceras.

Smaka av och krydda starkare om så önskas. Häll till sist grädden i stekpannan, låt koka upp, rör om och ta pannan av plattan. Servera.

Servera levern tillsammans med ris, potatis eller potatismos samt lingonsylt. Strö över färsk, finhackad persilja precis innan rätten serveras.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi