Hoppa till huvudinnehåll

Gröna bönor med getost och bacon

Gröna bönor som förrätt eller tilltugg
Gröna bönor som förrätt eller tilltugg Gröna bönor som förrätt eller tilltugg Bild: YLE / Leo Gammals gröna bönor

En snabblagad lunchrätt eller tilltugg med inspiration från det franska köket.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär vitlök och bacon i mindre delar. Värm stekpannan och häll i rypsoljan. Stek bacon och vitlök tills krispig.

Koka upp ett par deciliter vatten i en kastrull, medan du värmer stekpannan och steker bacon och vitlök. Lägg i bönorna, blanchera dessa ett par minuter, men inte för länge så att de förlorar sitt tuggmotstånd. Häll ur vattnet och lägg i en klick smör. Låt smöret smälta en aning och häll i bacon och vitlök. Rör om i kastrullen och lägg upp med några skivor getost.

Garnera med litet flingsalt. Servera som lätt lunch tillsammans med ett gott lantbröd och en sallad eller som tilltugg till en saftig biff.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi