Hoppa till huvudinnehåll

Pauls goda tomatpizza

Tomatpizza med bresaola.
Tomatpizza med bresaola. Tomatpizza med bresaola. Bild: YLE/Strömsö tomatpizza

Pizzabaket börjar med att du kokar ihop Pauls goda tomatsås, sedan improviserar efter behag eller följer receptet nedan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tomatsås: Koka ihop Pauls goda tomatsås.

Pizzadeg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om.

Tillsätt vetemjölet litet i taget. Om du använder köksmaskin eller elvisp med degkrokar, kör tills degen blivit fin. Ta så mycket mjöl att degen blir bra och släpper bunkens kant.

Låt jäsa under bakduk ½ - 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till 4 pizzor.

Pizzan: Smeta ut tomatsås på bottnen, fördela mozzarella, bresaola och champinjoner jämnt över pizzan. Grädda i 225 - 250°C, i mitten av ugnen 10-15 minuter.

Strö över oregano och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi