
Bakentusiasten och bloggaren Linda Lomelino skapar en härlig rustik chokladtårta med mascarpone och bär tillsammans med Camilla. Lindas signum är att bygga på höjden och med härliga dekorationer och i det här receptet är det massor med färska bär som blir kronan på verket!
Ingredienser
- 2.5 deciliter (dl) mjöl
- 0.5 deciliter (dl) kakao
- 0.25 tesked (tsk) bakpulver
- 0.25 tesked (tsk) matsoda
- 0.25 tesked (tsk) salt
- 100 gram (g) smör- rumsvarmt
- 1.75 deciliter (dl) farinsocker
- 1 st ägg- stort
- 1 st äggula- stor
- 75 gram (g) choklad- smält
- 1 tesked (tsk) vaniljsocker
- 1.25 deciliter (dl) mjölk
- 250 gram (g) mascarpone- (för frostingen)
- 0.75 deciliter (dl) kakao- (för frostingen)
- 1 deciliter (dl) florsocker- (för frostingen)
- 2.5 deciliter (dl) vispgrädde- (för frostingen)
- 250 gram (g) bär- färska bär - hallon, björnbär och vinbär (för dekorationen)
- florsocker- för att pudra med (för dekorationen)
Chokladbottnar:
Värm ugnen till 175°C. Smörj två formar, 15 cm i diameter, och pudra med kakao inuti.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, matsoda och salt i en skål. Ställ åt sidan så länge.
Vispa smör och farinsocker ljust och fluffigt i en stor skål. Tillsätt under fortsatt vispning ägg, äggula, smält choklad och vaniljsocker.
Tillsätt försiktigt mjölblandningen och mjölken i omgångar och vispa tills smeten är slät.
Fördela jämnt mellan bakformarna och grädda i mitten av ugnen 23-25 minuter. Låt svalna på galler
Mascarponechokladfrosting:
Vispa mascarpone, kakao och florsocker krämigt. Tillsätt grädden, lite i taget, och vispa till lagom konsistens.
Dekoration:
Bred hälften av maskarponefyllningen på den ena tårtbottnen. Lägg på bär, pudra med lite florsocker. Placera den andra tårtbottnen ovanpå, bred på resten av mascarponefrostingen. Lägg på så mycket bär som bara ryms och pudra över med florsocker.