Hoppa till huvudinnehåll

Råstekt grön sparris

Råstekt grön sparris med purjolök
Råstekt grön sparris med purjolök Råstekt grön sparris med purjolök Bild: YLE/Strömsö primörer

Sparris ska avnjutas när det är säsong hos odlarna nära dej, då blir smaken godast. Vad du än gör, krångla inte till det, njut av sparrisen i sin renaste form.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fintärna purjolök och svetta mjuk på låg värme i smör. Smaka av med salt.
Plocka eventuellt fjällen på den gröna sparrisen. Skär bort en bit av den grövsta änden om den är träig. Rulla sparrisen i lite olja. Värm upp en stekpanna och lägg sparrisen i torr stekpanna med lite salt. Stek och rulla sparrisen till sotad färg. Lägg eventuellt på en kastrull som tyngd så hela sparrisens längd har kontakt med den heta stekpannan för maximal sotning. Skär i grova bitar och blanda med varm lök. Servera direkt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi