Hoppa till huvudinnehåll

Glödbakad syrad kål och potatis

Grillade rotfrukter som sallad
Grillade rotfrukter som sallad Grillade rotfrukter som sallad Bild: YLE/Strömsö rotfrukter

Ett lättillagat och gott tillägg till helstekt gris.

Ingredienser

Anvisningar: 

Slå in vitkålshuvudet, shalottenlök och potatis i aluminiumfolie var för sig och lägg dem intill glöden. Tillagningstiden för vitkålen är 3 timmar, potatis 1 timme, shalottenlök ½ timme.

Gröp ur den bakta potatisen och blanda med smör, persilja och salt.

Skala av yttre höljet på vitkålen och shalottenlöken. Skär i grova bitar. Vispa senap, vinäger och olja, blanda ner hackad rå shalottenlök och fintärnat äpple. Smaksätt med salt. Slå över kålen och toppa med finhackade örter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi