Hoppa till huvudinnehåll

Rostad pumpa och lök med ingefära och anka

Strömsö,Rostad pumpa och lök med ingefära och anka
Rostad pumpa och lök med ingefära och anka Strömsö,Rostad pumpa och lök med ingefära och anka Bild: Yle/Strömsö rostad pumpa och lök med ingefära och anka

En riktig delikatess i höstmörkret.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala pumpan noga runt om. Skär i grova bitar och rosta i ugn på 200 grader. Krydda med salt.

Dela lökar på hälften. Rosta snittyta i torr stekpanna till lite svartflammig, detta ger löken en grillsmak. Lägg löken på plåt tillsammans med pumpan. Baka lök och pumpa i ugn på 200 grader tills pumpan är mjuk.

Snitta fettet på ankbröstet och krydda runt om med salt och peppar. Lägg ankbröst i kall stekpanna och höj värme till medelvärme. Stek fettsidan tills gyllenbrun och knaprig.

Baka klart i ugn på 140 grader till en innertemperatur på 58 grader. Blanda ankfett med fintärnad ingefära, honung, soja och ättika.

Värm försiktigt och slå över de varma grönsakerna. Servera den rostade pumpan med tunt skuret ankbröst och pumpakärnskrokant.

Pumpakärnskrokant

Blanda socker, vatten och koka upp. Tillsätt pumpakärnor och koka till simmig konsistens.

Lyft kärnor ur sockerlag och fritera i matolja (180 C) tills gyllenbruna. Lägg upp på smörpapper och krydda med havssalt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi