Hoppa till huvudinnehåll

Fräsch groddsallad med rimmad sik

Fräsch groddsallad med rimmad sik
Fräsch groddsallad med rimmad sik Fräsch groddsallad med rimmad sik Bild: YLE/Strömsö sik

Camilla och Paul tillreder en lätt fiskrätt på sik, med bland annat lime och chili i dressingen. Friska smaker av vårgrönt får man den här tiden på året bäst av groddar och skott. Grodda gärna själv hemma på köksbänken för att få maximal fräschör.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda soja, vatten och socker till en lag. Snabbrimma fisken i lagen 1 ½ h. Skiva tunt. Strimla grönsakerna och blanda med groddar och skott. Blanda ihop nyrostade och lätt krossade senapsfrön med limeskal, saft av 3 lime, socker samt finhackad chili till en dessing. Blanda ner grönsakerna i dressingen. Servera ovanpå den skivade fisken.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi