
Fräsch groddsallad med rimmad sik
Fräsch groddsallad med rimmad sik
Bild: YLE/Strömsö
Camilla och Paul tillreder en lätt fiskrätt på sik, med bland annat lime och chili i dressingen. Friska smaker av vårgrönt får man den här tiden på året bäst av groddar och skott. Grodda gärna själv hemma på köksbänken för att få maximal fräschör.
Ingredienser
- 1 deciliter (dl) ekologisk sojasås
- 0.5 deciliter (dl) vatten
- 0.25 deciliter (dl) socker
- 300 gram (g) sikfilé
- 60 gram (g) mungbönsgroddar
- 1 kartong krasseskott
- 1 stjälk blekselleri
- 1 gurka
- 3 deciliter (dl) strimlad kålrabbi
- 1 deciliter (dl) rårisgroddar
- 1 matsked (msk) rostade senapsfrön
- 3 st ekologisk lime- skal av 2
- 1 matsked (msk) socker
- 1 röd chili
- 2 matsked (msk) olivolja
- salt
- peppar
Anvisningar:
Blanda soja, vatten och socker till en lag. Snabbrimma fisken i lagen 1 ½ h. Skiva tunt. Strimla grönsakerna och blanda med groddar och skott. Blanda ihop nyrostade och lätt krossade senapsfrön med limeskal, saft av 3 lime, socker samt finhackad chili till en dessing. Blanda ner grönsakerna i dressingen. Servera ovanpå den skivade fisken.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi
Mer från programmet
- Väva med hula-hularing
- Fackla
- Krukväxterna som renar inomhusluften - här har vi listat några av de bästa
- Gör en tålig, välkomnande och väldoftande granrismatta till trappan
- Lee och Camilla återanvänder kakformar och gör fågelburar med luffarslöjd – här får du tips på dekorationer som lätt kan varieras enligt årstid
- Bjud på middag som på 1700-talet – glöm allt det där med förrätt, huvudrätt och efterrätt