Hoppa till huvudinnehåll

Musslor i tunnbröd

Musslor i tunnbröd
Musslor i tunnbröd Musslor i tunnbröd Bild: YLE/Strömsö tunnbröd

Ingredienser

Anvisningar: 
Paul steker blåmusslor över öppen eld.
Paul steker blåmusslor över öppen eld. Bild: YLE/Strömsö stekhäll

Värm upp en stekhäll eller muurikka.

Stek musslorna i lite olivolja tills de öppnar sig. Lyft musslorna och plocka.

Stek fintärnad schalottenlök, vitlök och selleri på låg värme tills mjuka. Slå på honungsöl och sedan grädde.

Sjud och smaka av med salt och vitpeppar. Avsluta med krossad potatis, persilja och musslor.

Lägg i tunnbröd, toppa med spenat och klyftor av saltgurka.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi