Hoppa till huvudinnehåll

Pulled pork med ångat bröd och koreansk kålsallad

Ingredienser

Anvisningar: 

Pulled pork

Till denna rätt kan du använda fläsklägg, karré eller sida. Brässera köttet i ugn 30 minuter i 250 grader. Blanda ingredienserna till buljongen i tryckkokare och anpassa vattenmängden så det täcker köttet till hälften. Koka 1 timme på max tryck.
Lyft köttet och reducera buljongen i kastrull till kraftfull smak. Riv köttet med gaffel och blanda i buljong. Servera i ångat bröd med kålsallad.

Pulled pork av fläsklägg
Pulled pork av fläsklägg Bild: YLE/Strömsö fläsklägg

Ångat bröd

Blanda allt och knåda på låg hastighet i 15 minuter. Jäs till dubbel storlek.
Rulla bollar, kavla dem och vik dubbel. Låt jäsa 2 timmar under duk i rumstemperatur. Ångbaka 7 minuter i ugn 150 grader genom att hälla kokande vatten på en varm plåt i ugnen under brödplåten. Tejpa för ugnsluckan för att stänga inne ångan vid behov.

Koreansk kålsallad

Finstrimla kålen. Blanda risvinäger och socker med finhackad chili och ingefära. Smaka av med salt.
Häll dressingen över kinakålen och blanda om. Avsluta med koriander.

Servera i ångbröd tillsammans med rivet griskött.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi