Hoppa till huvudinnehåll

Grillad Dagobertsmacka

Ingredienser

Anvisningar: 

Paul och Elin steker ägg och grillar bacon.

Börja med att krydda kycklingen med salt och peppar. Grilla sedan ordentligt runt om tills kycklingen är 60 grader i kärntemperatur.

Grilla baconet krispigt. Stek äggen i lite olja i stekpanna på grillen. Stek på båda sidor utan att gulan går sönder.

Bred majonnäs på brödet och riv pepparrot över. Skiva tomat och rödlök tunt och fördela på 4 skivor av brödet. Skiva kycklingen på längden och lägg på grönsakerna.

Avsluta med bacon, tunt skuren saltgurka och ett vändstekt ägg, krydda med salt och peppar.

Lägg ihop mackan och kläm i halster. Grilla tills brödet fått fin färg, 1-2 minuter på var sida, beroende på grillens temperatur.

Lägg eventuellt litet rökflis av alspån för smaksättning av mackan.

Som efterrätt rekommenderar vi Grillad sandkaka med hallon.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi