Hoppa till huvudinnehåll

Grillad sandkaka med hallon

Ingredienser

Anvisningar: 

Vispa mascarpone med florsocker, citron saft och finrivet citronskal.
Stryk 4 skivor (1 cm tjocka) med mascarpone, tryck ner med hallon så de mosas lätt. Täck sedan med rikligt med citronörter. Lägg ytterligare en skiva på och pressa ihop försiktigt.
Kläm i grillhalster och grilla på båda sidor till fin och krispig yta. Servera med en god vaniljglass.

Sandkaka

200 g smör
200 g socker
200 g ägg
200 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 citron, bara zest
½ vaniljstång

Vispa ägg, citronzest och socker poröst. Smält smör med urskrapad vaniljstång. Tillsätt mjöl och smält smör växelvis till äggsmeten. Bröda en kakform och baka på 160 i ca 1h.

Som förrätt eller huvudrätt rekommenderar vi Grillad Dagobertsmacka.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi