Hoppa till huvudinnehåll

Taco med gös och två salsor

Manu Torchio fixar en mexikansk rätt med nordiska förtecken. Vad sägs om en fyllning med vit fisk, krämig dillsås eller salsan pico de gallo?

Ingredienser

Anvisningar: 

Pico de gallo (salsa):
Häll alla ingredienser i en skål. Krydda med limesaft, men inte mer än att den ger en syrlig smak. Låt vila i åtmnistone 30 minuter medan du tillreder fisken.

Den krämiga dillsåsen:
Häll alla ingredienser i en liten skål. Låt vila i kylskåp 30 minuter medan du tillreder fisken.

Den friterade fisken:

Får du inte tag i gös, använd då någon annan fin vit fisk, t ex abborre eller sik. Skär fisken i strimlor á 55 gram / styck.

Kombinera vetemjöl, majsmjöl, salt, peppar, cayennepeppar och vitlök på en flat tallrik. Blanda äggen med 2 teskedar vatten i ett annat kärl.

Häll vegetabilisk olja i en tillräckligt djup och stor stekpanna som lämpar sig för fritering. Värm olja till önskad temperatur, d v s du kan prova om oljan är tillräckligt varm med en bit bröd: om den blir gyllenbrun är oljan rätt tempererad.

Doppa fisken i ägg och panera sedan lätt i mjölblandningen.

Fritera till fisken är gyllebrun på alla sidor, ca 4-6 minuter. Flytta över fisken till en tallrik med hushållspapper så att överflödigt fett torkar.

Placera tortillorna i en fuktig trasa eller hushållspapper och värm den i mikrovågsugnen på högsta styrka i ca 10-15 sekunder.

Servera rätten genom att placera några bitar fisk i en tortilla. Häll över önskad mängd dillsås och/eller salsa över tortillan. Toppa med skivad kål.

Kock: Manu Torchio

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi