Hoppa till huvudinnehåll

Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot

Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot
Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot Bild: YLE/Strömsö kantarell,sikrom

En enkel kantarelltoast är gott. Det här är kanske ännu godare och ett enkelt sätt att bjuda på en riktigt festlig förrätt. En gräddig sås mår bra av att brytas av med något syrligt som t.ex. citronsaft och –skal. Den här rätten är planerad för att bli en smakupplevelse där, land möter skog och hav och där kallt möter varmt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Stansa ur ringar ur toasten (rostbrödet) eller kantskär. Rosta brödet i en brödrost.

Stek kantarellerna på hög värme först i lite olivolja. Tillsätt lök och smör. Fräs blandningen tills löken är mjuk och kantarellerna gyllene.

Tillsätt grädde, en skvätt citronsaft och –skal. Smaka av med salt och vitpeppar.

Fördela svampen på kantskurna bröd. Toppa med skinka, sikrom och nyriven peppparrot.

Ät direkt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi