Hoppa till huvudinnehåll

Bröd av glass

Glass
Glass kan bakas till bröd Glass Bild: Comstock glassbollar

Att baka bröd av glass är ett roligt partytrick eller ett sätt att hastigt baka rostbröd när skafferiet är tomt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Smält glassen i mikrovågsugnen i 30 sekunder så att den blir flytande, men inte het.

Blanda i mjölet litet i taget, vispa ordentligt så att det inte uppstår klumpar. Sikta mjölet om det är grovt.

Blanda i bakpulvret och saltet. Var försiktig med saltet, det tar lätt över smaken i synnerhet när brödet har svalnat. Lämna bort saltet helt och hållet vid behov.

Häll smeten / degen i en mikrovågsvänlig form och värm den i mikrovågsugnen i två minuter på full effekt.

Du kan också grädda degen i ugnen på 180 grader i ca 35-50 minuter.

Ta ut brödet ur mikrovågsugnen och låt det svalna i tio minuter. Ta ut det ur formen, skär lämpliga skivor och rosta i brödrost.

Mycket nöje.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi