Hoppa till huvudinnehåll

Tyrolsk kornsoppa

Tyrolsk kornsoppa
Tyrolsk kornsoppa Tyrolsk kornsoppa Bild: Jukka Koskinen hartmann abenstein

En fin österrisk rätt som värmer gott när det blir höst och det viner i knutarna.

Ingredienser

Anvisningar: 

Fräs den hackade löken, vitlöken och bacon i en liten mängd olja i en kastrull.

Lägg till de tärnade rotfrukterna och korngrynen. Rör om.

Lägg till köttbuljongen. Använd vatten för vegetariskt alternativ.

Grovhacka libbstickan och lägg den i soppan.

Smaksätt med salt och svartpeppar.

Låt sjuda på låg värme under lock i ca 40 minuter.

Häll en liten skvätt ättika över soppan i tallriken vid servering och dekorera med gräslök.

Kock: Hartmann Abenstein

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi