Hoppa till huvudinnehåll

Aminas cous cous

Amina Hietikkos cous cous
Amina Hietikkos cous cous Amina Hietikkos cous cous Bild: Jukka Koskinen amina hietikko

Cous cous är en hälsosam rätt som härstammar från de norra delarna av Afrika. Den äts ofta med lamm, men här ger Amina Hietikko en version med höna istället.

Ingredienser

Anvisningar: 
Amina Hietikko gästar Mat och Prat
Amina Hietikko gästar Mat och Prat Amina Hietikko gästar Mat och Prat Bild: Jukka Koskinen amina hietikko

Skär hönsfiléerna i rejäla bitar. Bryn bitar lätt i en stekpanna.

Flytta hönsbitarna från pannan i ett annat kärl.

Skär paprikorna, löken, squashen i rätt små bitar och fräs dem lätt i stekpannan, utan att skölja den emellanåt.

Lägg till hönsbitarna och rör om. Lägg till salt, socker och övriga kryddor.

Lägg till hönsbuljongen och låt sjuda tills hönsbitarna är färdiga.

Lägg till kikärterna och justera spisens värme till svagare.

Tillred cous cous för fyra personer enligt brukansvisningen på paketet

Häll den färdiga cous cousen på ett brett serveringsfat och häll hönsblandningen över.

Dekorera med persilja.

Kock: Amina Hietikko

Vi rekommenderar Aminas sallad till förrätt och glass med jordgubbar, dominokex och mynta som dessert.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi