Hoppa till huvudinnehåll

Aminas sallad

Amina Hietikkos grönsallad
Amina Hietikkos grönsallad Amina Hietikkos grönsallad Bild: Jukka Koskinen amina hietikko

För att reta smaksinnena och tänja på smaklökarna inleder man gärna en middag med en enkel grönsallad. Här är Amina Hietikkos version.

Ingredienser

Anvisningar: 
Amina Hietikko gästar Mat och Prat
Amina Hietikko gästar Mat och Prat Amina Hietikko gästar Mat och Prat Bild: Jukka Koskinen amina hietikko

Skär alla ingredienser i små delar och blanda ihop allt i en skål.

Krydda med en nypa salt, socker, svartpeppar och saften från en halv citron.

Sprid ut salladsblad på ett serveringsfat och häll resten av ingredienserna över bladen.

Dekorera med calamataoliver.

Vi rekommenderar Aminas cous cous till huvudrätt och glass med jordgubbar, dominokex och mynta som dessert.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi