Hoppa till huvudinnehåll

Chili con carne

Pauls chili con carne
Pauls chili con carne Pauls chili con carne Bild: YLE/Strömsö chili con carne

Chili con carne är bra vardagsmat. Här kommer rätten i en förfinad form. Ett enkelt långkok som ger mustiga smaker. Kryddningen kan man välja själv, det här receptet ger en ganska het gryta, vill man ha en mildare version är det bara att minska på mängden chili.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tärna nötköttet (framryggen), salta och peppra det. Bryn framryggen och det malda köttet noggrannt runt om.

Tillsätt lök, vitlök och torra kryddor. Fortsätt svetta i ett par minuter.

Tillsätt öl för att lossa kryddorna från pannan, tomater, puré, kaffe och buljong.

Låt sjuda i ugn på 150 C under lock i 3 timmar.

Avsluta med bönor och färskhackad (urkärnad och skivad) chili, oregano, kakao och persilja.

Servera med gräddfil och rostat bröd.

Kombinera chilin med mole med choklad så får du en bra helhet.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi