Hoppa till huvudinnehåll

Churros med söt mjölk och passionsfrukt

Churros är klassiker i spansktalande länder.
Churros är klassiker i spansktalande länder. Churros är klassiker i spansktalande länder. Bild: YLE/Strömsö mattradition

Churros är den mexikanska varianten av våra munkar. I Mexico serveras churros ofta i gatustånd, på caféer eller till frukost. Prova också att doppa churros i en varm kakao.

Ingredienser

Anvisningar: 

Mexikanska churros med dulce de leche/cajeta och passionsfrukt:

Koka kondenserad mjölk i burken i 3 timmar, täckt med vatten.

Blanda med passionsfruktskärnor.

Värm smör, mjölk, socker och salt.

Blanda i mjölet och tillaga tills smeten släpper från kastrullen.

Häll över degen i en kall bunke och tillsätt äggen.

Fyll spritspåsar med stjärntyll. Spritsa i små korvar i 180 C frityrolja.

Fritera gyllenbruna och rulla sedan i kanelsocker.

Fyll med kolakräm och ät direkt.

Kan serveras med vaniljglass och passionsfruktskräm..

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi